GTranslate

daenfifrdeitnoptessv

Login Form

Kitesurferens Blog - Riders2Riders

Her kan du læse Nyheder fra KBDK-Kitetour-Nonprofit arrangementer, samt poste dine egne blog indlæg. Der stilles krav om at indholdet er egenproduceret og der er minimum et tilhørende blog billede og 200 tegn. Forhandlerprofiler kan ikke benytte "Rider2Riders"

Followme drone, duer det til noget?

​Som nogle måske ved har jeg i mange år rodet med at lave kitefilm og den slags, i de "gode gamle dage" sad vi nogle surfbuddies og filmede hinanden under vores lange sessions på stranden osv og gik hjem og redigerede film og smed dem på kitesurferen. Så kom der børn, job og meget mindre tid - og en session blev til en hurtig tur i stedet og ingen gad/havde tid til at filme hinanden længere, timerne på vandet sammen var meget vigtigere.

Til gengæld blev GoPros efterhånden tilgængelige og med linemounts, boardmounts, helmetmounts osv kan man lave rimelige film i POV format med denne teknologi. Og en selfie-hund som jeg gør stadig dette ofte, specielt når jeg sejler selv øger det motivationen at kunne lave en film, så man husker sin session bedre og kan se hvordan man kan forbedre sin sejllands.

Vi har over mange år også eksperimenteret med film fra RC fly og den slags, men så var man hurtigt tilbage i samme problematik at en skulle blive på stranden og filme / styre flyet imens de andre surfede. Og ærlig talt er det alt andet end effektivt.

Det nye er så at der kommer droner som kan filme os imens vi surfer, monteret med go pro eller lignende. I første omgang var der nogle startup videoer på nettet som lovede guld og grønne skove, men virkeligheden er at det er de store spillere som DJI og GOPRO som kommer til at eje markedet.


Det behøver dog ikke være super dyrt. For nylig fandt jeg så på hobbyking.com en "followme" drone med go pro kopi til blot 1200kr incl. fragt osv. Normalprisen er 2400kr. Den hoppede jeg på og nu har jeg lært den godt og kender den så jeg tør bruge den over vandt osv. Den er baseret på open-source fra APM/3drobotics og man kan derfor tune de fleste indstillinger på dronen. 

Den har IKKE obstacle avoidance og man er generelt godt tjent med at forstå hvordan den virker og droner virker helt generelt...en fortid som RC pilot er en fordel så man kender dens begrænsninger ;-)

Jeg har en del planer for hvordan den kan bruges med kite også, men jeg går stille frem. Det gode er at jeg kan stole på den og den er super stabil, jeg er meget imponeret over den, men har også realistiske forventninger til den.


Herunder er en film fra en SUP-tur i går ved Skæring strand. Kameaet er OK, men langt fra kvaliteten fra et GO PRO hvis jeg nu skal være helt ærlig. Kina cams filmer bare ikke som go pros.


​Herunder ses de "dyre" droner fra DJI Mavic Pro og Go Pro Karma, de kan hver især noget forskellige, ment skulle jeg ønske mig en af dem ville det nok være DJI´en. Omvendt er GO PROen mere alsidig, men den kan ikke det samme flyvemæssigt (har bla. ikke obstacle avoidance). Begge ligger lige omkring 10.000kr, og med kommende stramninger på dronelovgivningen efter nytår skal man lige tænke sig om inden man investerer..omvendt er begge droner lysår foran min Hobbyking drone :-)

En sjov ting at bemærke er dog at GO PRO midlertidig har måtte tilbagekalde deres Karma drone og hive den af markedet da der har været flere tilfælde hvor den spontant er drattet ned. Så 1-0 til Hobbykings lavprisdrone ifht Go Pro :-p

Så snart jeg har min første kitefilm med Hobbyking-dronen smider jeg den på kitesurferen, tænker det først bliver noget foil selvom den faktisk tager op til 10 m/s ret pænt og virkelig har vist sig at virke som den skal. Og med en flyvetid på op mod 20 min med kamera er det ganske muligt at lave fede skud i de forskellige modes (followme, rotation, circle, stationary etc)


Quanum followme styres iøvrigt med et lille ur som nemt kan smides i et kondom til vandtæthed, gps senderen som sender den position fra armen som dronen skal følge, kan smides i en vandtæt pose fra ali til et par dollars.


mvh Thomas Alsbirk


Livredder 2017?
Bølgeseminar og foredrag

Kommentarer

 
danknuds on Fredag, 25. November 2016 20:59

Jeg blev også lokket af den billige pris til at prøve dronen. Dog har jeg ikke brugt followme funktionen endnu, da jeg indtil videre ikke er vildt imponeret over dens evne til at holde mig i fokus. Mest brugt til stilbilleder indtil videre, eller med de enkelte funktioner dronen nu har :)

Jeg er lidt lun på at prøve at købe en rigtig fjernbetjening til den , da jeg savner muligheden for at flyve lidt hurtigere og længere væk end jeg kan pt. Derudover er jeg egentlig meget tilfreds med stabiliteten i dronen , også selvom det blæser lidt. Og så er den ganske nem at håndtere, også selvom man ikke har gjort sig i droner nogensinde før, hehe.

https://www.youtube.com/watch?v=bFIfrs5kNGE&t=42s

Jeg blev også lokket af den billige pris til at prøve dronen. Dog har jeg ikke brugt followme funktionen endnu, da jeg indtil videre ikke er vildt imponeret over dens evne til at holde mig i fokus. Mest brugt til stilbilleder indtil videre, eller med de enkelte funktioner dronen nu har :) Jeg er lidt lun på at prøve at købe en rigtig fjernbetjening til den , da jeg savner muligheden for at flyve lidt hurtigere og længere væk end jeg kan pt. Derudover er jeg egentlig meget tilfreds med stabiliteten i dronen , også selvom det blæser lidt. Og så er den ganske nem at håndtere, også selvom man ikke har gjort sig i droner nogensinde før, hehe. https://www.youtube.com/watch?v=bFIfrs5kNGE&t=42s
alsbirk on Lørdag, 26. November 2016 09:30

ja, det vil være top fedt med alm. fjernbetjening også. Der er en tråd på et forum om at man kan lodde tre ledninger på dens controller til en ppm modtager, så kan man bruge en billig fjernbetjening og modtager fra hobbyking også, men når uret tændes vil det altid override - det er sgu smart nok.
Followme funktionen er langt fra perfekt, men omvendt kan den nok til at man kan få nogle fede skud når man tænker sig lidt om :-)

Jeg er stadig imponeret til prisen, men drømmer da om en mavic

ja, det vil være top fedt med alm. fjernbetjening også. Der er en tråd på et forum om at man kan lodde tre ledninger på dens controller til en ppm modtager, så kan man bruge en billig fjernbetjening og modtager fra hobbyking også, men når uret tændes vil det altid override - det er sgu smart nok. Followme funktionen er langt fra perfekt, men omvendt kan den nok til at man kan få nogle fede skud når man tænker sig lidt om :-) Jeg er stadig imponeret til prisen, men drømmer da om en mavic
alsbirk on Lørdag, 26. November 2016 09:33

du finder tråden med hvordan du sætter en fjernbetjening til osv her:
https://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=2666873

har du iøvrigt prøvet at tune den med mission planner via USB indgangen? jeg har eks. sat min op til ALTID at flyve hjem til start hvis den mister signal eller er ved at løbe tør for strøm. Det duer bare ikke at den auto-lander på vandet hvis batteriet er fladt :-p

du finder tråden med hvordan du sætter en fjernbetjening til osv her: https://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=2666873 har du iøvrigt prøvet at tune den med mission planner via USB indgangen? jeg har eks. sat min op til ALTID at flyve hjem til start hvis den mister signal eller er ved at løbe tør for strøm. Det duer bare ikke at den auto-lander på vandet hvis batteriet er fladt :-p
danknuds on Lørdag, 26. November 2016 10:16

Er også super tilfreds med den ifht. pris. Sjovt legetøj uden at ruinere mig :)
Har ikke forsøgt noget som helst tuning af den, bare brugt den som den kom. Umiddelbart så flyver min også tilbage til udgangspunktet hvis den mister signal, det gør den ihvertfald hvis jeg flyver for langt væk :P Har ikke lige testet når den løber tør for strøm.
Har kigget lidt i den tråd, men det meste er lidt fremmedsprog for en som mig, og så meget har jeg ikke sat mig ind i den del af droneverden endnu.
Kunne da godt være jeg skulle kigge på det mission planner, men det er ikke noget jeg har haft kigget på endnu, og ved ikke rigtig hvad jeg kan med det

Hvad med den RC de selv laver ved Simtoo, nogen idé om den ville virke out-of-the box , eller man skal igang med lodekolben? Der skal sikkert loddes sådan en modtager fætter på :)

Er også super tilfreds med den ifht. pris. Sjovt legetøj uden at ruinere mig :) Har ikke forsøgt noget som helst tuning af den, bare brugt den som den kom. Umiddelbart så flyver min også tilbage til udgangspunktet hvis den mister signal, det gør den ihvertfald hvis jeg flyver for langt væk :P Har ikke lige testet når den løber tør for strøm. Har kigget lidt i den tråd, men det meste er lidt fremmedsprog for en som mig, og så meget har jeg ikke sat mig ind i den del af droneverden endnu. Kunne da godt være jeg skulle kigge på det mission planner, men det er ikke noget jeg har haft kigget på endnu, og ved ikke rigtig hvad jeg kan med det Hvad med den RC de selv laver ved Simtoo, nogen idé om den ville virke out-of-the box , eller man skal igang med lodekolben? Der skal sikkert loddes sådan en modtager fætter på :)
alsbirk on Lørdag, 26. November 2016 11:27

jeg TROR nok at den remote fra simtoo virker med quanum novaen (ifølge tråden på forum)

jeg VED til gengæld at hvis den er ved at løbe tør for strøm så står den fra fabrikken til "land" og ikke "rtl" men det er bare et klik inde i missionplanner, så er det fikset :-)

og ja den giver sgu meget sjov for pengene. jeg har sat min i et træk en gang (min datter havde GPSen på og løb ind under træet efter en bold..men utroligt nok overlevede den 100% haha. Nu er jeg mere påpasselig med den.

Hvis du vil rode med missionplanner skal du sætte dig ind i sagerne først, og gemme std. settings som backup

mvh Thomas

jeg TROR nok at den remote fra simtoo virker med quanum novaen (ifølge tråden på forum) jeg VED til gengæld at hvis den er ved at løbe tør for strøm så står den fra fabrikken til "land" og ikke "rtl" men det er bare et klik inde i missionplanner, så er det fikset :-) og ja den giver sgu meget sjov for pengene. jeg har sat min i et træk en gang (min datter havde GPSen på og løb ind under træet efter en bold..men utroligt nok overlevede den 100% haha. Nu er jeg mere påpasselig med den. Hvis du vil rode med missionplanner skal du sætte dig ind i sagerne først, og gemme std. settings som backup mvh Thomas
danknuds on Lørdag, 26. November 2016 15:29

Lige pt føler jeg ikke jeg har brug for at rodde i nogen settings, er umiddelbart meget tilfreds med det jeg får ud af den pt. :) Tror jeg vil ud og investere i sådan en remote dog, virker umiddelbart til at den passer med dronen, uden så meget krav til teknisk viden. (https://www.youtube.com/watch?v=nMFRL82k_ys) Passer ihvertfald til tilsvarende kopier af samme drone :)

Av av , nå så kan den heldigvis godt holde til lidt tæsk alligevel :) Har du prøvet hvordan den holder når det blæser? Jeg har været ude i noget der svarer til 7-8 m/s maks indtil videre, uden de store problemer. Men er lidt træls med Uret som fjernbetjening , da den er lidt langsom til at korrigere med :)

Vh

Lige pt føler jeg ikke jeg har brug for at rodde i nogen settings, er umiddelbart meget tilfreds med det jeg får ud af den pt. :) Tror jeg vil ud og investere i sådan en remote dog, virker umiddelbart til at den passer med dronen, uden så meget krav til teknisk viden. (https://www.youtube.com/watch?v=nMFRL82k_ys) Passer ihvertfald til tilsvarende kopier af samme drone :) Av av , nå så kan den heldigvis godt holde til lidt tæsk alligevel :) Har du prøvet hvordan den holder når det blæser? Jeg har været ude i noget der svarer til 7-8 m/s maks indtil videre, uden de store problemer. Men er lidt træls med Uret som fjernbetjening , da den er lidt langsom til at korrigere med :) Vh