Kitesurferens Blog - Riders2Riders

Her kan du læse Nyheder fra KBDK-Kitetour-Nonprofit arrangementer, samt poste dine egne blog indlæg. Der stilles krav om at indholdet er egenproduceret og der er minimum et tilhørende blog billede og 200 tegn. Forhandlerprofiler kan ikke benytte "Rider2Riders"

Recap fra VM på Fiji

En sidste opdatering fra ISA World SUP and Paddleboard Champigionship på Fiji. Sad du ikke om natten og flugte med så får du her lige et par updates.

Det blev en episk finale og når du sidder og har 5 minutter til at lade dig distrahere,...så snyd ikke dig selv for de vildeste pix fra ISA professionelle fotografere. Finale skrev histore med 10 fod gigant bølger ved Cloudebreak. Dertil havde vi temmelig meget vind og under andre omstændigheder ville jeg have kitesurfet med en 4'er, hvilket betyder at forholdene var extreme for atletere. Der var 4 rescuse jetski som konstant var i bevælgelelse og forholdene kosted denne ene dag 4 knækkede SUP og 6 leaches sprang!

Se billeder fra finale her

Vinderne blev:


​Mænd ​Zane Schweitzer - Hawaii

​Kvinde
Shakira Westdorp - Australien


Fiji 

Det turkis blå vand og klasse bølger overgår alt hvad jeg endnu har oplevet og det har været en rejse for livet! 

Inden konkurrencen havde jeg nogle dage med surf på Cloudebreak for at varme op og ..ja, SUP et verdens spot. Det var dygtige surfere der sidder i line-up'en og ved 2 session var jeg så heldig at have selvskab af Mr Slater him self. Det betyder, at niveauet er højt og det i sig selv var fedt at sidde i line-up'en og se de øvrige snitte bølgerne. 
Min egen motivation for at deltage var muligheden for at få adgang til Cloudebreak og at flytte min SUP niveau et skridt videre. Jeg var klar til at udfordre mit surf og har lavet fysisk træning frem til konkurrencen for at kunne presse mig selv mest muligt. ...og det blev virkeligt godt! Over et par dage bygede swellet langsomt op og jeg følte jeg havde overskud til mere. Så da dagen kom og det var dobbelt hovedhøjde, hvilket er pænt heftigt på Cloudebreak...fik jeg nuppet en basse med en fint overhæng ;) 

Jeg nåede ikke at komme ud af tuben og fik en længere vasker. Estatisk af lettelse af det gik meget fint og stadig med pumpende adrenalin lå jeg og fiskede rund i indersektionen, dykkede nogle sæt og var bare helt ovenud lykke over mit vilde ride...og det var jo lidt dumt, for alle ved at when you are out, you get out! innersektionen er ikke et sted, hvor man hænger ud og tilsidst blev blev daske omkuld af en bølge mod revet, tabte min padle og mistede en finne og orienteringen på revet. Læringskurven surfing ved Fiji har været fantastik og jeg er så klar til mere :) 


Sæson

​Lige nu er uden for sæson, hvilket vil sige det er meget varierende swell der kommer ind. Flere af dagene var der kitesurfere ude omkring Øen Namotu (Namotu Island Resort) En bølge er som mere soft og ved højvande er den...som man siger på Fiji, "more forgiving" :) 

Fiji er ikke helt billigt som surf destination fordi du betaler mellem 300-500 om dagen for at komme med en båd ud til revene. Vil du afsted, kan det betale sig at bestille rejsen i god tid på en af øerne, da du hermed får fri båd transfere til surfspotene. 

Cloudebreak en stille og rolig dag. 

Op til og under konkurrencen pressede vi alle vores grænser og det kostede hist og pist. Under en almindelig surfferie havd jeg nok ikke surfet med en halv meters vand over Cloudebreaks coral rev men ventet til højvande :) Min pointe er, at surf efter forholdene og Fiji tilbyder flere niveauer fra øvet til erfarne surfere. 


VM
Konkurrencen har sit primær fokus på de forskellige teams og atmosfæren er helt fantastisk med masser af Stand Up Padler fra hele verden. I alt 246 atleter fra 26 nationer deltog, hvilket er lidt mindre end ved VM i Mexico. Vi satser på at VM 2017 i DK kan tiltrække mange atleter fra Europa og hermed få flere deltager. Konkurrencen afholdes med race de første dage i københavn og derefter rejser hele cirkuset til Thy. 

Tak til mine sponsor 

Skagen Fiskerestaurant Nautic Surf og Ski

​Verdensmesteren i SUP Technical Race Casper Steinfath får sin medalje og "Det er et yndigt land" blev spillet i højtaleren - uha lige til at få gåsehud af :) 

Vi ses på vandet :)

Annette

Ansøgningsfrist 1. december
Husk at stemme på Nick (igen)

Kommentarer

 
alsbirk on Onsdag, 30. November 2016 13:37

mega fedt Annette, så cool at du tog med og endnu mere at du gik all ind på den mega bølge - om ikke andet så blev det til en oplevelse du aldrig glemmer og det fedeste surfbillede med en danske på jeg har set vil jeg mene.

alt for cool, du må snart afsted igen til nogle fede breaks :D

mega fedt Annette, så cool at du tog med og endnu mere at du gik all ind på den mega bølge - om ikke andet så blev det til en oplevelse du aldrig glemmer og det fedeste surfbillede med en danske på jeg har set vil jeg mene. alt for cool, du må snart afsted igen til nogle fede breaks :D