GTranslate

daenfifrdeitnoptessv

Login Form

Kitesurferens Blog - Riders2Riders

Her kan du læse Nyheder fra KBDK-Kitetour-Nonprofit arrangementer, samt poste dine egne blog indlæg. Der stilles krav om at indholdet er egenproduceret og der er minimum et tilhørende blog billede og 200 tegn. Forhandlerprofiler kan ikke benytte "Rider2Riders"

WaveJam Waterz rapport 2016

Wave Jam 2016  stævnerapport

(Online Afstemningskonkurrence om bedste billede af Wave / Air kommer på kitesurferens facebook gruppe senere)

​På trods af, at vejrudsigten blot et døgn forinden så mere end almindelig sløj ud, rullede der lørdag tidligt om morgenen over hovedhøje kasser med smæk i ind på Hvide Sandes brede sandstrande og vindmåleren sagde over 10 m/s fra tæt på stik vest. Vi valgte derfor at holde fast i stævneafviklingen fra ud på formiddagen, vel vidende at de fleste sejlere gerne vil have sideshore vind fra favoritsiden og et clean lille pointbreak :-)   

Allerede fredag aften havde en del af sejlerne været ude og "smage" på de ret svære forhold med mindre, men powerfulde bølger og nærmest direkte onshore forhold og vind til en 8-9´er kite. Svære forhold.

kl 11 var der skippermøde ved Nordmolen ud for vindmøllerne, da både padlerne og var igang på sydstranden. Bølgerne var aftaget en smule i størrelse siden tidligt om morgenen, men der var stadig hovedhøje bølger med fornuftig power i og vind nok til 9, dog stadig ren onshore.

Da der kun var 6 sejlere mødt op til start besluttede vi at sætte et stort kryds hen over vores elimineringstavle og at vi i stedet kørte en jam-session hvor alle var på vandet samtidig og så bare bagefter skulle stemme på dagens bedste rider, set med egne øjne.

Den første halve times tid brugte de fleste sejlere på at sejle sig lidt ind og lære at komme igennem shorebreaket, men herefter begyndte der at blive skruet op og givet gas, trods at forholdene var svære og hårde fysisk at sejle i.

Pludselig dukkede Simon fra Barbados også op, han havde vist misforstået hvilken strand vi skulle sejle på. Med det samme kom der voldsomt gang i strapless airs som Simon mestrer og får til at se voldsomt nemt ud.

Efter 1½ times sejllads, lidt hyggesnak på stranden, nogle gode vaskere og shorebreaket og sand i dragten og under øjenlågene gik vi retur og lavede en afstemning iblandt de deltagende sejlere. Sejlerne dømte deres overall 1,2,3 og 4´er samt bedste air mand.

De fleste var enige om at det faktisk havde været både sjovere og bedre end de egentlig havde troet - og det er bare enormt lærerigt at sejle i svære forhold og sjovt så længe der er noget power i bølgerne. Selvom det ikke er en hemmelighed at forholdene var under sub-optimale.

Så trods svære forhold og en spinkel tilslutning til vores hygge-wave stævne fik vi kåret nogle vindere og sejlet os i hegnet og fik et resultat bedømt af sejlerne selv.

Resultat


Wave Jam Air 2016: 

Simon Barbados (F-one / F-one+Firewire)

Wave Jam overall 2016:

1: Thomas Alsbirk (Liquid Force / Xboard surfboards)

2: Christian Helledie (Cabrinha/Cabrinha)

3-delt: Lars Dam (Nautic/Naish) & Jonas Jappe (North/North)

(Kellmann vandt shots-konkurrencen og smid pung og nøgler konkurrencen om aftenen til festen på fiskefabrikken)


Tusind tak til deltagerne for at bakke op og til waterz for nogle fine præmier. Også en stor tak til Jens og West Wind for at låne os sagerne til stævneafvikling og til Kellmann for flag!

Håber vi ses snart til WaveJam igen, gerne med (bedre forhold og) større opbakning fra de mange bølgefolk derude;-)

De bedste bølgehilsner

Alsbirk og Lars 47  / Kitesurferen.dk

WaveJam @ Waterz kører - i hyggestil
Gratis introkursus i kitesurfing - Oure Højskole

Kommentarer

 
megabjoernen on Søndag, 4. September 2016 21:56

Der er sku da nogle fede billeder iblandt! bølgerne ser meget bedre ud, end vejrudsigten lovede!

Der er sku da nogle fede billeder iblandt! bølgerne ser meget bedre ud, end vejrudsigten lovede!
alsbirk on Mandag, 5. September 2016 10:04

Det var faktisk slet ikke så tosset, selvom det er svært at sejle i direkte onshore i knapt så meget vind. Men ja bølgerne var ind imellem ganske flotte og sjove. Det havde nok hjulpet lidt på motivationen iblandt flere af deltagerne der var i området, som valgte ikke at møde op, hvis ikke der var faldet et par negative kommentarer om vores valg af dagens spot i FB gruppen (spottet ved nordmolen viste sig jo så heldigvis at være det bedste sted på dagen) - vi havde nemlig tjekket fra morgenstunden, så det var ikke taget ud af den blå luft trods alt.

Men det var godt vi fik gennemført, næste gang må vi have et WaveJam med lidt mere fleksibel lokation så vi kan få nogle top lækre forhold :-)

knuzzer fra Thomo

Det var faktisk slet ikke så tosset, selvom det er svært at sejle i direkte onshore i knapt så meget vind. Men ja bølgerne var ind imellem ganske flotte og sjove. Det havde nok hjulpet lidt på motivationen iblandt flere af deltagerne der var i området, som valgte ikke at møde op, hvis ikke der var faldet et par negative kommentarer om vores valg af dagens spot i FB gruppen (spottet ved nordmolen viste sig jo så heldigvis at være det bedste sted på dagen) - vi havde nemlig tjekket fra morgenstunden, så det var ikke taget ud af den blå luft trods alt. Men det var godt vi fik gennemført, næste gang må vi have et WaveJam med lidt mere fleksibel lokation så vi kan få nogle top lækre forhold :-) knuzzer fra Thomo