GTranslate

daenfifrdeitnoptessv

Login Form

Kitesurferens Blog - Riders2Riders

Her kan du læse Nyheder fra KBDK-Kitetour-Nonprofit arrangementer, samt poste dine egne blog indlæg. Der stilles krav om at indholdet er egenproduceret og der er minimum et tilhørende blog billede og 200 tegn. Forhandlerprofiler kan ikke benytte "Rider2Riders"

Dansk Board Brand - vi løfter sløret!

Xboard Kiteboards ser snart dagens lys!

Langt om længe kan vi løfte sløret for flere års arbejde med vores semi-custom boardprojekt under brandet Xboard, som jo har sin helt egen historie. 

Boardserien er designet og udviklet af Thomas Alsbirk med en stor flok af Danmarks bedste bølgesejlere igennem de seneste 3 år - og alle designs er udviklet specifikt til at virke i de krævende forhold vi har herhjemme med kraftig blæst, tværgående chop og alt fra små til store bølger. Disse specialudviklede designs har (selvfølgelig) også vist sig at virke suverænt i de mere perfekte forhold med ocean-swell og clean forhold som andre waveboards i branchen normalt udvikles til at virke i.

De er blevet testet på mange af klodens kontinenter i alle slagstænkelige forhold, men de er først og fremmest tweaket og trimmet til at virke optimalt til de forhold vi har herhjemme.

Alle grafiske designs er lavet med udgangspunkt i den klassiske bølge+blomst fra Kitesurferen.dk´s logo, som Dennis Nielsen (grundlægger af kitesurferen.dk) designede for 15 år siden da det danske kite-community gik i luften med et brag. Et 15 års Jubilæum som vi er stolte af og som vi hermed fejrer med manér, da vi mener at det danske kite-community er noget helt specielt - og at kitesurferen.dk har været en grundstamme i dette. Bølgen og blomsten holder stadig 100% synes vi.

Om 14 dage lander den første sending af boards efter en utilsigtet forsinkelse. Og alle disse nye semi-custom designs bliver endelig tilgængelige for jer danske kitesurfere. Vejen hertil har været lang, spændende, lærerig og til tider slidsom. Og i slutfasen blev vi drillet voldsomt af et af verdens største containerfirmaers konkurs, så der har også været søvnløse nætter imens det var uvist om alt var tabt. 

Vi er meget stolte af produkterne og er sikre på at de vil gøre mange kitesurfere endnu gladere når de er ude og rippe i de danske bølger.

Herunder er en indledende gennemgang og vores wave-board serie. Alle boards har avancerede bundkonturer som giver et mere smooth ride end de choppede og piv-blæsende forhold vi har herhjemme, de har et tyndere profil og tyndere kanter og er også lidt ment som et modsvar og opråb til mange af branchens andre waveboarddesigns, der er udviklet i mere perfekte forhold med swell af høj periode og stabil passatvind. Vi har fortjent nogle boards som virker optimalt i de forhold vi har herhjemme og som ikke hopper og danser i vores Kattegat og Nordsø-chop.

Vi håber der vil blive taget godt imod produkterne og projektet.  Alle boards er lavet efter state of the art teknologi. Kernerne er fræst på CNC maskine og håndshapet færdigt herefter for at få alle detaljer med. Laminatet er lagt op i hånden, hvilket er med til at bevare det klassiske surf-feel og flex - og hvert board er 100% unikt og håndmalet og boardsne er virkelig semi-customs. Der findes også kun ganske få styks af hvert design.

Så snart brædderne er pakket ud skal I nok få rig lejlighed til at pille ved sagerne og der vil også blive mulighed for at teste dem. mere info om dette følger snarest ;-)

**Snart kan vi også løfte sløret for vores hydrofoil og boards fra "Futurefoilz" som er blevet til i et samarbejde mellem Thomas Alsbirk og Jonas Dalhoff  (mere info følger)

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Flash 5´2" er et af vores mest gennemtestede og gennemarbejdede shapes - og det er vores bud på et af de mest klassiske "4kant" designs som det ultimative all-round board. Boardets shape er tydeligt inspireret af Danny Thompsons revolutionerende  "Vanguard" - og vi har taget hans allerede forrygende design og optimeret det yderligere til specifikt kitebrug. Dette er gjort ved med bla. en smule reduceret volumen og tykkelse, så boardet har et superbt flex, tyndere kanter som giver bid ved højere hastigheder, en dyb gennemgående dobbeltkonkav for at bryde vandoverfladen bedre ved høj fart og give en mere rolig sejllads, forstærkninger under dækket til de vedvarende belastninger når man surfer med kite. Boardet planer meget tidligt og virker i både små og store bølger. Dækket er semi-domed og føles som et klassisk surfboard i tæerne. Det er karakteriseret ved virkelig gode egenskaber på bølgen og er ultra snappy samt ligger stabilt selvom man sejler ekstremt hurtigt. Det ligger godt under fødderne både på vandet og i luften. En "4kant" er et must i dit quiver da det bare gør så mange dage i mindre og knapt perfekte bølger helt fantastiske, hvor det klassiske bølgeboard kræver mere af forholdene. Boadet kan sejles som både Quad og Thruster!

Boardet findes i to versioner:

1) Den stærkeste med PVC/WOOD forstærkninger under dækket samt inserts til fodstropper (vægt 3.09 kg +/- 6%)

2) Den letteste og mest flexy LTD version med det flotte WOOD-deck og ingen inserts til fodstropper (2.62 kg +/- 2%)

specs: 5´2" x 17.5 x 1.8" - 18 liter

* Jonas Dalhoff vandt i 2014 Wave Jam på netop dette Flash 5´2" design (LTD) 

**"Det er verdens bedste board" (citat: Jonas Dalhoff 2014-2016)

______________________________________________________________________________________________________________________________________________


Quantum 5´2" som ses nedenfor er et af det mest nyskabende og radikale designs i Xboards kitelinje. Dette "4kant" shape fik på alle tangenter da det blev designet -og er virkelig blevet gennemtestet i mere end 2 år at en stor håndfuld af de bedste wave-sejlere i DK - og det er blevet en favorit iblandt flere. Det er et "4kant" design som er taget et stort kvantespring videre fra den Vanguard og Vader som har revolutioneret hele surfbranchen. Og det har over de seneste sæsoner virkelig bevist sit værd. Boardet excellerer som et ekstremt snappy design, der kan sejles ekstremt hurtigt med fuld kontrol, eller langsommere på bølgen i ægte "surf-mode" med helt tætte sving hvor man virkelig mærker bølgen.

Dækket er udarbejdet så man står nede i en dyb konkav (som på et skateboard) hvilket giver et lavt tyngdepunkt - og boardets generelle reducerede tykkelse giver et meget levende flex, hvilket er ganske vanedannende. Bunden er lavet med fire dybe kanaler i en dobbeltkonkav som virkelig arbejder for kontrollen i choppede forhold og giver en utrolig rolig sejllads selv i meget krævende forhold. Boardet bliver nærmest altid under riderens fødder og har en utrolig god balance - også i luften. Ud over at være det mest radikale og nyskabende design er det også et af de nemmeste designs at gå til for kitere der er nye i waveriding, samtidig med at den erfarne gamle ræv pludselig vil erfare at han/hun kan nogle helt nye tricks og linjer på dette board. Det virker godt i både helt små, mellem og tilmed store bølger. En "4kant" er et must i dit quiver da det bare gør så mange dage i mindre bølger helt fantastiske, hvor det klassiske bølgeboard kræver mere af forholdene. Boardet kan sejles som både Quad og Thruster!

Boardet findes i to versioner:

1) Den stærkeste med PVC/WOOD forstærkninger under dækket samt inserts til fodstropper (vægt 2.98 kg +/- 4%)

2) Den letteste og mest flexy strapless LTD version med det flotte WOOD-deck og ingen inserts til fodstropper (2.61 kg +/- 2%)

specs: 5´2" x 17.5 x 1" - 12.4 liter

* Thomas Alsbirk vandt i 2016 Wave Jam på netop dette Quantum 5´2" design

* Boarddesigner Thomas Alsbirks absolutte favorit-board :-)

​_________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Quasar 5´5" er et af vores nyeste designs og er en hybrid imellem en "4kant" og et mere klassisk kurvet surfboard. Outlinen er inspireret af Kelly Slater og Danny Thompsons nye "Sci-Fi" ,men designet er tweaket mod et mere kiteegnet board. I forhold til de to foregående "4kant" designs er næsen bevaret mens outlinen generelt er næsten lige så parallel og rockeren er hurtig og agressiv. 4 dybe gennemgående kanaler bryder vandoverfladen og gør sejlladsen utrolig smooth, selv når der er kraftig chop. Bat-tailen tillader at man kan bryde tailen fri tidligere end med en klassisk tail, og boardet kan virkelig dreje skarpt når man trykker igennem. Dækket er fladt frem for domed og gør at boardet ligger godt under fødderne under alle forhold og når man går i luften. Boardet virker bla. takket være det øgede areal under bagerste fod også super godt i mindre bølger og holder farten i snævre sving. Det føler sig virkelig hjemme i mellem til store forhold, uanset om det er on- eller sideshore, men virker også glimrende i mindre vindbølger. Boardet ligger godt under fødderne til airs og balancen lægger op til leg og tricks. Dette hydbrid-design bygger en broen imellem den moderne "4kant" og de klassiske waveboard. Designet er som nævnt meget nyt, men har allerede vist sig meget lovende under efterårets tests. Vi er meget spændt på alt det action det vil byde på i fremtiden under fødderne på danske wave-sejlere.

Boardet findes i to versioner:

1) Den stærkeste med PVC/WOOD forstærkninger under dækket samt inserts til fodstropper (vægt 3.13 kg +/- 4%)

2) Den letteste og mest flexy strapless LTD version med det flotte WOOD-deck og ingen inserts til fodstropper (2.80 kg +/- 6%)


specs: 5´5" x 18" x 1.6" - 16.7 liter


​_________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Vortex 5´9" er et gennemtestet design og har været en all-round favorit siden den første prototyper kom til landet for 2 år siden. Boardet har en klassisk outline som dog er en smule sammentrukket mod snuden, hvilket giver lavere svingvægt. Bunden har et avanceret design med en dobbeltkonkav der går over i en quad-konkav, som bliver til channels, der igen flader ud mod et V i tailen. Tykkelsen på boardet er reduceret for at give et øget flex og større livlighed, så man virkelig kan føle bølgen trods ujævnheder. Designet er hurtigt med en højt performende rocker og det byder på masser af kontrol i krævende forhold. Designet virker specielt godt i mellem til store forhold når der er god blæst - som vi kender det fra Kattegat og Vestkysten.

Boardet findes i to versioner:

1) Den stærkeste med PVC/WOOD forstærkninger under dækket samt inserts til fodstropper (vægt 3.23 kg +/- 5%)

2) Den letteste og mest flexy strapless LTD version med det flotte WOOD-deck og ingen inserts til fodstropper (2.91 kg +/- 6%)

specs: 5´9" x 18" x 1.65" - 18.8 liter

* Thomas Alsbirk blev nr. 3 til Wave Jam 2014 på Vortex 5´9" ​_________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Nova 5´11" er et af vores mest klassiske designs med en god gammeldags rounded-pin tail som typisk vil sejles i en Thruster konfiguration, men også har vist sig at virke utrolig godt som Quad i specielt lidt mindre rene og mere rodede forhold. Boardet er godt gennemtestet i meget forskellige forhold. Bunden er designet med en single til quad til dobbelt konkav med lidt V mod tailen og dette har også vist sig at være en meget succesfuld måde at få en smooth sejllads når der er drillende chop samtidig med at det helt klassiske feel bevares. Boardet har en klassisk tykkelse og volumen end vores andre designs og boardet er godt forstærket under dækket og det har det ægte surffeel. Dette board er en sand allrounder til dig der tager på havet når det blæser og jagter sideshore forhold og gode pointbreaks m.v. En sikker vinder i Hanstholm, Vorupør, Agger, Havstokken, Fornæs og Hvide Sande på de bedste dage på kysten.

Boardet findes i en version:

1) Forstærket med PVC/WOOD under dækket samt inserts til fodstropper (vægt 3.39 kg +/- 4%)

specs: 5´11" x 18.25 x 2.25  - 23.4 liter

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Pulsar 6´0" er et af holdets "all time favorite" klassiske designs baseret på et shape, som har været en favorit igennem mange år. Med en markant quad-outline og en hurtig og effektiv rockerkurve og en fuld surboard næse er dette board designet til dig der vil have den klassiske surf-oplevelse og mærke bølgen, samt lave sving uden der nødvendigvis er en masse træk fra kiten. Dette board lader dig føle bølgens flow og puls samtidig med at det både er skatey og snappy. Boardet har en gennemgående dobbeltkonkav med en quad konkav omkring midten, en subtil men effektiv bundfacon der giver et mere smooth ride end en klassisk fladere bund. 

Boardet findes i to versioner:

1) Den stærkeste med PVC/WOOD forstærkninger under dækket samt inserts til fodstropper (vægt 3.35 kg +/- 6%)

2) Den letteste og mest flexy strapless LTD version med det flotte WOOD-deck og ingen inserts til fodstropper (2.89 kg +/- 2%)

specs: 6´0" x 18.75" x 2" - 22.8 liter

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________

***der tages forbehold for trykfejl og fejlslag :-)

Kitesurf Wave Demo d. 29/10
Chapter One på storskærm 19 nov.

Kommentarer

 
jens_wilhelm on Mandag, 31. Oktober 2016 10:51

Ser simpelthen så fedt ud. Kan du løfte sløret for hvordan man får fingre i et board eller kan teste og hvad prisen bliver for de forskellige modeller?

Ser simpelthen så fedt ud. Kan du løfte sløret for hvordan man får fingre i et board eller kan teste og hvad prisen bliver for de forskellige modeller?
alsbirk on Mandag, 31. Oktober 2016 11:04

Hej Jens, tusind mange tak :-) Så snart boardsne er landet i DK laver vi en lille "premiere-fredagsbar" i et passende lokale og ellers bliver der selvfølgelig mulighed for at prøve demoboards rundt om i landet. De bliver sat til salg både Online og i udvalgte butikker i DK, så de skulle meget gerne blive bredt tilgængelige og til en pris hvor alle kan være med ;-)

Det er vigtigt at pille først!

mvh Thomas

Hej Jens, tusind mange tak :-) Så snart boardsne er landet i DK laver vi en lille "premiere-fredagsbar" i et passende lokale og ellers bliver der selvfølgelig mulighed for at prøve demoboards rundt om i landet. De bliver sat til salg både Online og i udvalgte butikker i DK, så de skulle meget gerne blive bredt tilgængelige og til en pris hvor alle kan være med ;-) Det er vigtigt at pille først! mvh Thomas
jens_wilhelm on Mandag, 31. Oktober 2016 11:29

Fuldstændig enig. Altid vigtigt at pille først inden man betaler.

Fuldstændig enig. Altid vigtigt at pille først inden man betaler.
Pete Speed on Mandag, 31. Oktober 2016 11:47

Jeg er SÅ klar :-)

Jeg er SÅ klar :-)
Vandtosset on Mandag, 31. Oktober 2016 13:13

interessante og flotte boards men hvor er boards til de lidt lettere bølgesurfere og tøsebørnene ?

interessante og flotte boards men hvor er boards til de lidt lettere bølgesurfere og tøsebørnene ?
alsbirk on Mandag, 31. Oktober 2016 17:17

Hej Vandtosset, udemærket spørgsmål.

De fleste af boardsne er testet af mandlige sejlere af gennemsnitlig størrelse og vi har ikke som sådan "japaner" eller pigemodeller, men vi har haft sejlere på alt mellem 65 og 100kg oppe på de fleste shapes og de har alle et meget bredt indsatsområde (således har vi eks. droppet at lave en flash 5´4" til store sejlere da det vare ikke var nødvendigt med den ekstra størrelse) og jeg mener der er noget for enhver smag og til de fleste stærrelser. Da vi ikke køre med store oplag men hele produkltionsopsætningen er semi-custom, vil det sandsynligvis være muligt at bestille enkelte mindre størrelser hjem til eks. piger og små gutter hvis der placeres en forordre (lad os sige at en pige på 55kg gerne vil have en Quantum 4´8" x 17" - så løser vi det!)

Generelt synes jeg at det er blevet til et meget bredt udvalg ifht hvad mange andre etablerede mærker ahr i deres sortiment og man skal jo også lige starte et sted ;-)

mvh Thomas

Hej Vandtosset, udemærket spørgsmål. De fleste af boardsne er testet af mandlige sejlere af gennemsnitlig størrelse og vi har ikke som sådan "japaner" eller pigemodeller, men vi har haft sejlere på alt mellem 65 og 100kg oppe på de fleste shapes og de har alle et meget bredt indsatsområde (således har vi eks. droppet at lave en flash 5´4" til store sejlere da det vare ikke var nødvendigt med den ekstra størrelse) og jeg mener der er noget for enhver smag og til de fleste stærrelser. Da vi ikke køre med store oplag men hele produkltionsopsætningen er semi-custom, vil det sandsynligvis være muligt at bestille enkelte mindre størrelser hjem til eks. piger og små gutter hvis der placeres en forordre (lad os sige at en pige på 55kg gerne vil have en Quantum 4´8" x 17" - så løser vi det!) Generelt synes jeg at det er blevet til et meget bredt udvalg ifht hvad mange andre etablerede mærker ahr i deres sortiment og man skal jo også lige starte et sted ;-) mvh Thomas
rasmuskk on Mandag, 31. Oktober 2016 20:18

Stor respekt for alt det arbejde i har lagt i produktet. Må være en fantastisk følelse at se frugten af sit arbejde. Håber det bliver en succes for jer.

Det kunne være spændende med et lille oprids af arbejdsprocessen. Hvordan startede udviklingen? Har i selv snittet de første prototyper, og tilpasset indtil i havde et endeligt produkt som så er blevet masseproduceret. Hvilke justeringer har I lavet undervejs? Kunne være fedt at få lidt indblik i det, hvis der er overskud til at lave en lille artikel om det.

Stor respekt for alt det arbejde i har lagt i produktet. Må være en fantastisk følelse at se frugten af sit arbejde. Håber det bliver en succes for jer. Det kunne være spændende med et lille oprids af arbejdsprocessen. Hvordan startede udviklingen? Har i selv snittet de første prototyper, og tilpasset indtil i havde et endeligt produkt som så er blevet masseproduceret. Hvilke justeringer har I lavet undervejs? Kunne være fedt at få lidt indblik i det, hvis der er overskud til at lave en lille artikel om det.
alsbirk on Onsdag, 2. November 2016 19:28

Hej RasmusKK

Tusind tak, og ja det er sgu lidt stort at se sine ideer blive til virkelighed på den måde. God idé med nogle artikler omkring hele processen. For at være helt ærlig har det været en ekstremt langhåret og lantrukket affære, så det er jo godt at det er noget man brænder for. Kort fortalt så er der både snittet og lamineret customs hjemme på loftet ifht foils, foilboards og surfboards - meeen da jeg ikke ligefrem er nogen Anders Borg har jeg allieret mig med en dygtig og tålmodig producent i Østen som jeg har fået et godt og solidt samarbejde op at stå med. Jeg lærer dem samtidig en masse af de ting jeg har lært ved at være bla. 10 år hos LF R&D samt egne erfaringer og derfor får jeg lov til at lave disse meget små semi-custom serier, hvor andre producenter laver 100vis af samme shape..men de er jo kedeligt :D

Hej RasmusKK Tusind tak, og ja det er sgu lidt stort at se sine ideer blive til virkelighed på den måde. God idé med nogle artikler omkring hele processen. For at være helt ærlig har det været en ekstremt langhåret og lantrukket affære, så det er jo godt at det er noget man brænder for. Kort fortalt så er der både snittet og lamineret customs hjemme på loftet ifht foils, foilboards og surfboards - meeen da jeg ikke ligefrem er nogen Anders Borg har jeg allieret mig med en dygtig og tålmodig producent i Østen som jeg har fået et godt og solidt samarbejde op at stå med. Jeg lærer dem samtidig en masse af de ting jeg har lært ved at være bla. 10 år hos LF R&D samt egne erfaringer og derfor får jeg lov til at lave disse meget små semi-custom serier, hvor andre producenter laver 100vis af samme shape..men de er jo kedeligt :D
salomon on Onsdag, 2. November 2016 21:24

Bliver mega spændende at få prøvet dem, ser frem til en demo på fyn:):)

Bliver mega spændende at få prøvet dem, ser frem til en demo på fyn:):)