Udskriv
Kategori: Uncategorised
Visninger: 3192

 

How to do a cutback and vasker.

 

 

Waveriding med en kite i hånden er de sidste par år blevet meget populært. Forståeligt nok da den del af kitesurfing åbner så mange muligheder og er sindssygt sjovt. Waveriding kan til tider se virkeligt nemt ud, men er det er i virkelighede svært at få det hele til at gå op i en højere enhed. Jeg vil med denne billedserie forsøge at komme med en beskrivelse af, hvordan man laver et cutback. Vinden på billedeserien er skrå på, ligesom vi er vant til i dk.

De fleste lærer at kitesurfe på et twintip board. På twintip boardet er man vant til, at når man skal ”spray” vand, så skal man lægge alt vægten på bagerste ben. Det tager mange med over på deres bølge board, det skaber lidt udfordringer. Det handler som udgangspunkt om at komme frem og stå på boardet. Vægt skal være på det forreste ben indtil man skal lave turnet på toppen af bølgen. 

Kite styring?: Et godt begynder tip er at kiten skal følge spidsen af dit board. 

Billede 1

Sejl ind bølgen med god fart og sørg for at flyt vægten frem på forreste ben: vægten ca. 20/80. Sørg for at kiten flyver rigtig i forhold til din position. Her kan du stadig godt holde baren forholdsvis tæt til på kroppen så du ikke mister farten på vej op ad bølgen.

 

Billede 2

Her begynder du at skyde ud i baren for at få reduceret poweren i kiten, så kiten ikke trækker dig af bølgen. Begynd at lægge vægten over på heelside. 

 

Billede 3

Her skyder du helt ud i baren, så kiten trækker så lidt som muligt. Forsat vægt på forreste ben.

 

Billede 4

Her er flyttes vægten til bagerste ben så man nu står med 60/40 vægt. Husk at boardet følger din overkrop, så husk at drej med den så skal din ben nok følge med.

 

Billede 5

Her trykker du igennem med dit bagerste ben, nu skal vægten være 80/20. Baren skal forsat være væk fra din krop så kiten ikke trækker dig af bølgen.

 

Billede 6

Tryk igennem på bagerste ben og drej din overkrop i retning mod bunden af bølgen. Sørg for at have vægten ind over boardet og ikke ligge dig for langt ned. 

 

Billede 7

Sørg for at have kiten foran dig og hiv ind i baren så kite nu bliver poweret op. Når man laver et cutback tager man fart ud af boardet og man har brug for at fart i boardet igen.

 

Billede 8

Her skal man have hive ind i baren, så man kan accelerer ned af bølgen.

 

Billede 9

Overkroppen vender i sejlretningen. Vægten er forsat på bagerste ben men man kan godt begynde at flytte vægten frem på boardet så man kan få boardet til at accelerer ned af bølgen.

 

Billede 10

Du kan nu finde balancen igen og begynde at drej ind i et nyt cutback:)

 

Cutback er en ting, vasker er en anden ting. Det kan godt være noget nemmere at lave en god vasker. For at lave en god vasker, handler det om at finde en bølge med masser af vand i. Gerne på et spot hvor bølgerne bryder på lavt vand.

 

 

 

 

 

 

Billede 1.

Find en stor bølge. Kom med god fart ind i dit bottomturn og fald så over dine egne ben. Det kan være svære end man tror.

 

Billede 2

Fald gerne forover og med ryggen til din bar så det bliver svære at styrer kiten.

 

Billede 3

Land gerne så du får en mavepuster.

 

Billede 4

Behold gerne din ene fod i fodstroppen, så kan man rigtig slå sig.

 

Billede 5

Beskyt dit hoved så du ikke får boardet i hoved.

Billede 6

 

Tag en stor mundfuld luft.

 

Billede 7

Enjoy the ride

 

Vi ses

Morten Lübbert