GTranslate

daenfifrdeitnoptessv

Login Form

Så er vi igen alle hjemme efter endnu en mega-fed tid på den anden side af ækvator. Der kommer lidt 'ferie' og surf-billeder senere, men indtil da vil vi dele lidt produktions- og udviklings-historier med jer.

Vi mødes, som altid når vi er i Cape Town, med designerne og folkene bag Airush og får os en god snak om udstyr, udvikling, hvad der kommer på programmet i denne og den næste sæson, samt vælter os rundt i hvad der er til rådighed af prototyper, som vi kan give feedback på i forhold til danske forhold og efterspørgsel.

I år var vi en tur inde omkring nogle af de hellige haller, hvor bølgeboards og twintips bliver til, bliver testet, bliver tunet og leget med, indtil designerne og test-sejlerne er tilfredse med resultatet.
Herefter sendes boards, tegninger og alt til fabrikken, hvor masse-produktionen starter og de boards vi alle herhjemme normalt får i hænderne kommer fra.

Se billederne og lidt tilhørende forklaringer herunder, og håber I kan have glæde af at få løftet sløret for lidt af processen bag de forskellige designs og hvordan de er blevet til...

Hvis I er spørgsmål eller vil vide mere, så tøv ikke med at fange os på

Cheers,

Team Airush, Danmark.

--------------

alt

alt
Et par af de lokale arbejdsheste, der gerne knokler lidt overtime, hvis vi kommer med et dinget board efter en god session, og skal bruge en lyn-rep. :)

alt

alt
Her starter processen, hvor skum-kerner med stringer, der endnu ikke er shapet bare står og venter på deres tur til at blive et surf-board. På bagvæggen hænger forskellige modeller og forme at shape efter.


alt
Der slibes og perfektioneres, indtil den helt rigtige form, vægt og størrelse er på plads.

alt
En af de senere dele af processen hvor boardet er shapet færdig, men skal have isat finnekister, måske plugs til straps, samt have coating og grafik på.

alt
Lidt færdig- og mellemvare lager i forskellige former og størrelser.

alt
Ovenfor ses en Monaro-prototype, samt skum-kerne til endnu en... :) - Monaro'erne har været igennem en kæmpe udvikling og på de nedenstående fotos kan I se hemmeligheden bag fin-tuning af selv bitte-små deltaljer på de enkelte boards, og hvordan de enkelte designs kan perfektioneres ned til mindste detalje.

alt
Sector-ONE boardet der er 100% identisk i form og performance med det nuværende Sector V2. Et board, der er blevet til efter utallige prototyper og erfaringer draget af arbejdet med Monaro-brædderne.

alt
Her er head-designer Clinton Filen, og André fra Danmark, der lytter interesseret imens vi lige har stoppet en produktion af et board et kort øjeblik, for at vi kan komme tæt på skum-fræseren, der shaper et af de tidligere viste skum-boards.

alt
Der lyttes endnu mere. :D - og vi får forklaringen om hvordan man kan shape 100% identiske boards med den CNC-fræser Airush har fået udviklet. Fræseren her hænger sammen med en computer, med noget CAD-program, hvor de forskellige boards er tegnet i. Boards'ne har knapt 120 forskellige parametre der kan rettes på individuelt, hvilket betyder at man kan ændre helt små, og enkelte ting for sig, hvor resten af boardet forbliver nøjagtigt magen til det første.
Dette giver mulighed for at hurtigt at lave mange _næsten_ ens boards, ekstremt hurtigt, således at man kan teste om de ændringer man har foretaget, de får den ønskede effekt og følelse, når boardet kommer i vandet og under fødderne på de forskellige riders.

alt
Vi måtte desværre ikke filme maskine i drift, men fik lige et sku inden den satte i gang og støvede rummet godt til, på trods af støvsuger-slangen, der sidder på. ;)

alt
En helt nøjagtigt kopi af en skum-kerne, så snart modellen ligger på computeren tager kun knapt et par timer at fræse ud...

alt

Yay... Et Proto-Converse af den måske kommende 2013-shape, som vi fik lov at 'stjæle' en uges tid. :) - da grafik og layout for 2013 stadig er under udarbejdelse til den kommende sæson, og ingen farver eller noget ligger fast endnu, så har boardet fået lidt left-over 2011-coating, så man i det mindste kan se at det er et Airush-board, og ikke blot en any given custom-shaped stick...

----

Det  var super-interessant at spendere end formiddag i selskab med folkene der producere og optimerer på boards'ne vi sejler på. Det var fedt at høre deres tilgang til design-processen, og hvordan de laver prototype på prototype, qua. at de kan producere dem så hurtigt, som de kan, og derfor kan teste dem back-to-back i samme forhold, samme vind, samme dag.
Desuden ryger alle boards igennem tests i både små og store bølger, on-shore, cross-on, cross-off, da alle forhold kan sejles inden for en overskuelig tid og afstand i og omkring Cape Town - dette er bl.a.  noget af dette der gør forskellgen på de forskellige modeller der findes i line-up'et fra Airush. Forskellige modeller produceres og optimeres til forskellige forhold. De forskellige størrelser inden for de forskellige modeller ligeså, da det ikke nødvendigvist bare er en skalering op og ned, men også med små forskelle i form og shape, som gør at den enkelte model i en given størrelse fungerer perfekt.

Tak til R&D-teamet fra Airush International for en god dag, og vi glæder os til at komme tilbage...

:)