GTranslate

daenfifrdeitnoptessv

Login Form

Kitesurferens Blog - Riders2Riders

Her kan du læse Nyheder fra KBDK-Kitetour-Nonprofit arrangementer, samt poste dine egne blog indlæg. Der stilles krav om at indholdet er egenproduceret og der er minimum et tilhørende blog billede og 200 tegn. Forhandlerprofiler kan ikke benytte "Rider2Riders"

2015 NAISH Pivot review

Naish Pivot - Allround freeride kite med fokus på bølger

Den helt store nyhed fra Naish i 2015 programmet er Pivot. Nautic har gennemtestet kiten på Maui, Hawaii. Efter vores mening er dette en af de absolut bedste bølgekites, vi nogensinde har haft i hånden. Og som et plus kan den også bruges til meget andet end bølger, og er derfor en kite som de fleste vil få rigtig stor glæde af.
Opbygningen af Pivot er baseret på den prisbelønnet Park, og er således en 3 strut kite med med et SLE (Supported Leading Egde) bridle system. Og her stopper ligheden så også. Det nye ABS bridle system er en kombination af et statisk bridle og pulley bridle . Et statisk bridle system (som feks Park og Draft har), vil sige at der ikke er pulleys (hjul) i bridlesystemet. Dette giver en mere direkte føling med kiten, mens pulleys giver mulighed for stor deepower. Så med ABS bridle formår Pivot at forene de bedste fra begge verdener. Det har givet kiten nogle helt åbenbare fordele. Dels et kæmpe vindområde grundet den øget deepower, men stopperbolden i ABS bridelet er også medvirkende til, at kiten ikke backstaller og har derfor også helt fantastiske drifting egenskaber.

De 3 struts er tynde, for at opnå en lettere vægt. Strutsne sidder fast til hovedblæren med Naish´s patenteret octopus system. Det er det mest elegante one-pump-system  på markedet, hvor der ikke er nogle slanger der stikker ud alle vegne. Hovedblæren (LE) har fået ”High Flow Valve”, hvilken gør tilrigning super hurtigt. Dog er det vigtigt at man altid husker at åbne alle strut ventiler efter brug, da de ellers kan udvide sig (især i varmt vejr). Det hele er integreret og nemt at få adgang til, hvis man skulle få brug for at skille det ad. 

Jesse Richman gør sig klar til test


Naish kvalitet hele vejen igennem - det bliver ikke bedre end dette


Bemærk tykkelsen på LE der er med til at understøtte de hurtige drejeegenskaber og gør kiten super stabil


Ny High Flow Valve


Hvordan flyver kiten?

Den nye 2014/2015  Naish Pivot har god deepower og et kæmpe anvendelses område. Den er meget hurtig i sin styring og let på baren. Som navnet antyder har kiten et meget pivoterende turn (drejer om sin egen akse) med et let til medium pull in turn. Det betyder at kiten drejer hurtigt og er nem at styre. Hovedblæren har en mere konstant diameter, så den er tyndere på midten og tykkere i enderne end hvad vi er vant til at se. Men det betyder at kiten er mere stabil (især i tipperne) og gør at kiten drejer hurtigere fra rider input. 

Selvom det er en bølgekite, har den et medium til højt Aspect Ratio (4,5) så den har også gode upwind egenskaber og kan også sagtens bruges til høje hop og kiteloops. Men flyveegenskaberne og dens evne til at drifte gør den især velegnet til bølger. Både strapped og strapless.. Hvis du taber kiten i vandet, starter kiten nemt ved blot at hive i den ene side af baren. Som noget nyt har Naish også introduceret ”Canopy Stabilizer” så dugen blafrer minimalt og gør kiten mere stabil.Baren

Naish har også lavet en helt ny bar til 2015 - den kommer dog først lidt senere end Pivot, nemlig sammen med Park, Torch og Alana midt september - den nye Fusion Control System bar, som er udviklet af danske Naish Kiteboarding designer Lars Moltrup. Det første man ligger mærke til på baren er (udover at den er pisse flot) de nye integreret floaters. Disse er designet så løse liner ikke kan sætte sig fast, men bar-enden kan også variere linebreden (+- 5 cm) så man kan have en hurtigere/langsommere reagerende kite efter ønske. Integreret er også elastik til at holde styr på linerne samt justeringsmulighed af baglinernes længde. Endelig er grippet lavet af et blødt foam med memorycore og diameteren på baren smal, så den er dejlig behagelig at holde om.  2015 Pivot karakter:

Overall: 9 ud af 10
Big Air: 7 ud af 10
Unhooked Freestyle: 7 ud af 10
Bølger: 10 ud af 10
Vandstart: 10 ud af 10


Hvilken kite skal jeg vælge – Pivot, Park eller Ride?

Hvor de andre Naish kites (Draft, Fly, Trip og Torch) har en noget mere defineret målgruppe, har valget mellem Park og Ride været noget mere svært. Og med en ny Pivot, kunne man frygte at et større udvalg, ville gøre beslutningen endnu svære. Men det gør det faktisk nemmere. For med Pivot i programmet er alle kites nu blevet mere definerbare. Og har samtidig flyttet Ride og Park lidt længere fra hinanden. Det vil sige, at hvis det er en freeride/freestyle kite du går efter – så skal du vælge Park. Hvis man gerne vil have en allround kite, der er nem at håndtere – så er valget Ride. Og hvis du gerne vil have en kite, der kan bruges til lidt af hvert men især til bølger – så er det Pivot.


Billede fra slideshow præsentationen 


Konklusion fra teamet:

Naish Pivot er en spændende ny kite, der på fornemmeste vis forener hele kite programmet fra Naish. En all-round kite der kan bruges af alle fra begyndere til eksperten. Kiten er klippe stabil i selv de værste vindstød, og takket være det nye ABS bridle, har Pivot et kæmpe vindområde med masser af deepower. Med et pivoterende turn og gode drifting egenskaber er kiten især en drøm for bølgesejleren.

Pivot lander i Danmark 11. August


Naish testcenter :)


Kevin Langeree i luften med den nye PivotShawn Richman med det store smil på


Naish kite designer Damien Girardin med Pivot
Vi har desværre ikke så mange billeder fra bølgerne - her tester vi Pivot i gusty onshore ved Waiehu


Ny tasker der gør det nemmere at pakke kiten sammen.


Afslutningsvis får I også lige et preview af den nye Skater - et suverænt bølgeboard/trickmachine-wave-slasher til danske forhold. GLÆD JER :)


Skater er konstrueret med Honeycomb Impact celler, der giver den optimale balance mellem lethed og styrke.

 

NAISH 2015 - VIDEO
Anmeldelse af Liquid Force LFX board og Synergy bo...

Kommentarer

 
Der er endnu ingen kommentarer