GTranslate

daenfifrdeitnoptessv

Login Form

Kitesurferens Blog - Riders2Riders

Her kan du læse Nyheder fra KBDK-Kitetour-Nonprofit arrangementer, samt poste dine egne blog indlæg. Der stilles krav om at indholdet er egenproduceret og der er minimum et tilhørende blog billede og 200 tegn. Forhandlerprofiler kan ikke benytte "Rider2Riders"

Rejsebeskrivelse Hurghada 2011

Tekst:  Anders Jensen 
Billeder: Maria Kruse  Carsten og Tom (Vejlebanden)
Riders: Tom - Carsten - Jørgen (Vejlebanden) Anders 

Kite destination: Hurghada, Egypten - Januar 2011

Transfer info:
Endelig blev det den 6 januar hvor vi skulle til Egypten. 
Vi havde købt rejse igennem Apollo til 4100 pr. person og boede på et meget flot og nyt hotel der hedder: Hurghada Marriot Beach Resort. Hotellet ligger desværre ikke på surfspots, men det koster ca. kun 25 kr. at køre med taxa indenfor byens grænser.
Vi fløj med flyselskabet Jet-Time, det kostede 400 kr.-retur for kite gear og du må have 20 kg. 

Hotellet Marriot 

Spottet:
Det spot vi benyttede hedder Colona Watersports, det er en del af hotellet Magawish Swiss Inn. Alle strande i Egypten er mere eller mindre privat eget,  så hvis du kommer "udefra" som vi gjorde er det vigtig du høre de lokale om hvor og hvordan du må sejle. Hvis du benytter Colona Watersports skal du gå ned til kitestationen som self. ligger på stranden. Dernede vil du møde Guz, (Ses på billede nedenfor) han kører stedet dernede. Kitestationen har sine egne redningsbåde og ansatte, de er meget meget flinke og er utrolig nysgerrige.

Hvis du bor på hottelet Magawish Swiss Inn får du én service inkluderet, det vil sige hvis du kommer i problemer når du er ude på vandet, så kommer de og henter dig i deres redningsbåde. Du kan også komme udefra (Som vi gjorde) og betale et dags gebyr på 80 pund (ca. 80 DKK) for deres service. OBS: Dette er obligatorisk hvis du ønsker at bruge deres sted/strand/spot.

 

Vindforhold:
Januar siges at være den måned i Egypten med mindst vind, så det var et sats at vi tog derned. Men vi var heldige!
Jeg var selv kun på vandet 2 dage, ikke fordi jeg ikke kunne flere, men der skulle være plads til lidt kultur. Vejledrengene havde 4-5 dage (ud af 7) på vandet, vi brugte kites fra 8 til 14 m2. Stort set hver morgen er vinden offshore på spottet, hen af middagen/eftermiddag går den i ren sideshore. Offshore vinden gjorder sådan set ikke noget, man skulle bare langt nok ud. Og hvis man ikke kunne komme ind igen, smed man bare sin kite i vandet, så kommer redningsbådene og henter dig. Det fungerede faktisk rigtig godt og professionelt!
Hvis man sejler ca. 1 km ud kommer man ud til en stor flad sandbanke, det er her det hele forgår, turkis blåt vand, meget flotte koraller og vand til knæene. Her holder Glass-bådene også til, og de synes det er vældig sjovt hvis du hopper/laver tricks foran dem. Det er god undholdning at se en russer vælte de andre i båden bare for at få et billede af nettop dig!

 

Jeg håber beskrivelsen vil virke positivt på andre, jeg er ihvertfald selv vild med spottet og det er ikke sidste gang jeg havner her! Hvis du har nogen spørgsmål, så smid endelig en pm!

Så lige lidt random billeder:
Surfs up

Anders

The kitesurfer's guide to the galaxy (well so far ...
Min første test