​ Lørdag d. 3 september blev årets andet gældende stævne sejlet. Da Als stævnet desværre måtte aflyses grundet den manglende vind, havde hele feltet af sejlere samt nytilkomne, haft mulighed for at træne sommeren over. Det skulle vise sig at folk blev sat på noget af en prøve i anderledes forhold end som oftest. Der blev sejlet på to baner så stævnet blev afviklet på rekordtid, inden vinden døde hen af eftermiddagen. Da undertegnede selv havde travlt med at sejle og dømme, er de få billeder taget fra A-banen, der kommer med garanti en masse af alle sejlere til Farø stævnet.

​ Vesterhavet bød på fin stabil vind omkring 8-10 m/s først på dagen, der blev derfor sejlet på størrelser mellem 9 og 12 m2. Da vinden først på dagen var onshore, var der udemærket mellemrum at finde mellem de halvstore bølger.

Bølgerne var for mange en spændende udfordring, men der blev alligevel givet rigtig god gas, selvom tilskuerne fik en del flere styrt at se end til forrige stævne.

En kraftig strøm langs kysten gjorde det svært at holde højden under et heat, og flere sejlere var en tur forbi B/Q banen og hilse på undervejs, som lå downwind fra A-banen og Sydmolen.

I takt med at vinden drejede end smule mere i nordvest i løbet af dagen, blev det sværere at finde afsæt mellem bølgerne, som brækkede med forholdsvist kort periode.

​ Nord for banen nød paddelsurferne godt af bølgerne, da de afviklede deres afdeling af danmarksmesterskabet, som også blev afviklet på fornem vis.

Sidst på dagen måtte jævnlige vindmålinger til, da vinden stilnede en smule af. Vinden nåede dog akkurat at række til at få afviklet de sidste heats i dobbelt elimineringen, vinderne på dagen blev:

A:

1 - Nikolaj Holmlund

2 - Jesper Fjord

3 - Kristian Højlund 

B:

1 - Morten Suhr

2 - Isak Petersen

3 - Kent Ellegaard 

Q:

1 - Therese Taabbel

2 - Nanna Larsen

3 - Stine Juhl 

I Q rækken kunne vi stolt præsentere både Therese og Stine som kom direkte fra worldtour stævnet i Tyskland på Fehmarn, super flot at de sætter Danmark på verdenskortet inden for freestyle!


Victor har som altid kreeret en lækker video fra stævnet:


https://www.youtube.com/watch?v=u0ZXEgjDkRI


Efter en glimrende weekend hos Waterz i Hvide Sande siger vi tak for denne gang, og på gensyn til årets største stævne på Farø, hvor de danmarksmestrene skal kåres.

Aloha