GTranslate

daenfifrdeitnoptessv

Login Form

Kitesurferens Blog - Riders2Riders

Her kan du læse Nyheder fra KBDK-Kitetour-Nonprofit arrangementer, samt poste dine egne blog indlæg. Der stilles krav om at indholdet er egenproduceret og der er minimum et tilhørende blog billede og 200 tegn. Forhandlerprofiler kan ikke benytte "Rider2Riders"

Tilbage til Cabarete

En hurtig første hilsen fra Cabarete. Det er første besøg med mine 4 unger og jeg har heller ikke selv været her siden en sjov surftur med gutterne i 2009, men alt er heldigvis skønt som det plejer at være med lækre strande, god stemning, varmt vejr og varmt vand og en sikker vindmaskine. Nu har vi været her et par dage og jeg har lyst til lige at skrive hjem til jer i kulden, mest for at drille :-)

​Jeg var første gang i D.R som backpacker/windsurfer i 1999 efter jeg var blevet student og rejste da rundt i landet med to kammerater, med start og stop i Cabarete og allerede dengang gik stedet i hjertet på mig. De hyggelige restauranter og strandbarer kan bare noget som man ikke oplever ret mange steder og folk i D.R. er overordnet nogle søde og glade mennesker. Her er en god blanding af utrolig natur, sydamerikanske bananrepublik og caribisk charme som ikke er til at stå for. Eksempelvis er strandendene her lige så fantastiske som trafikken er vanvittig.

Vi har haft en lang rejse herned, først med 4 timers kørsel til Hamburg for så at mellemlande i Köln og så fly direkte til Puerto Plata, hvorefter Cabarete ligger 25min kørsel fra lufthavnen. Det er altid lidt af en prøvelse for ungerne på nu 0,7,9 og 12 at rejse så langt, men de synes heldigvis at de 29 graders luft og 26 graders vand samt den forlængede vinterferie er turen værd.

Vi har for at gøre det så nemt som muligt booket en lejlighed ved cabaretebeachhouses.com/Nany Estate som ligger ud for Bozo Beach ca. 1km vest for centrum. Så det tager - minutter langs den brede sandstrand at komme ind til byen, Ellers er stedet helt perfekt. Der er pænt og vi har et hus med masser af plads, havudsigt fra soveværelset og direkte adgang til poolen som ungerne bruger mange timer i hver dag. Jeg kan rigge min kite til henne på græsset mod stranden og så lige bære dem ned og launche foran, hvor der er en stor bred sandstrand og kun sandbund.

Cabarete har aldrig været et super fedt Twin Tip spot da der er temmelig choppet de fleste steder, så jeg har kun foil og waveboard med, samt en padler og en oppustelig wave/familie SUP. Indtil nu har det passet med at jeg har kunne nappe min 9er til foil om formiddagen hvor vinden er startet på ca. 5 m/s  for så i løbet af dagen at tage til  m/s så jeg har kunne sejle 9er ude på revet 500m fra land hvor der bryder ca 2m helt fine kasser. Passatvinden kommer selvfølgelig fra højre da vi er på nordsiden af D.R.

Her er mange kitere, 10-20 foilere om formiddagen og vel omkring 100 blandede om eftermiddagen samt 20-30 windsurfere, men der er ret god plads i bugten. Kitebeach længere mod vest siger mig ikke så meget, der er chop og til TT så jeg bliver bare her foran lejligheden så ungerne kan vinke osv.

Hvis der en dag kommer st'ørre bølger napper jeg måske en downwinder til Encuentro, som er et utrolig fint point break, men egentlig er jeg 100% tilfreds med de forhold jeg har til foil og wave lige foran huset. 

Billederne er iøvrigt taget af min dygtige datter Smilla på 9 @smillaalsbirk i løbet af en formiddags foil-session. Foil er ret utaknemmeligt foran kameraet, så jeg gik igang med noget jeg ikke har gjort i  15 år eller deromkring, grimme froggy one-footers med strittende tæer i bedste Toby stil lol :p

Ha´det godt så længe, der kommer nok også lidt på min instagram konto @alsbirk

Mvh Thomas Alsbirk

Gå til kite i 2 måneder, hver onsdag.
Surfweekend for 295 kr. på Langeland d. 22-23 apri...

Kommentarer

 
Der er endnu ingen kommentarer